Inez Nilla Bassi

Den klassiska massagen var mitt språngbräde in i behandlingarnas värld. År 1995 blev jag färdig massör från Arla institutet i Helsingfors och därifrån slussades jag in i en helt ny värld med alternativa studier, börjande från Frantsilas fytoterapi kurser till hela raden av deras alternativa kurser. Där fanns blomdroppar, aromaterapi och zonterapi.

Sedan kom olika healingmetoder, börjande från Pranic-healing, en kurs i Bioenergi, en i Cranio-Sacral metoden. Reiki och allra sist Esoterisk healing.

Under mina healing seanser jobbar jag mycket med Karmatiska möster, som ofta bildar geometriska figurer, där det inne i mönstret finns personer vi känner i detta liv. Tanken är att frigöra gamla energier från sig själv och annefter kunna släppa dem fria. Tanken att släppa någon fri är att förlåta den personen. När du förlåtit någon fullständigt finns det bara kärlek och förståelse kvar.

En Homeopati kurs på två och ett halvt år gav mig inga homeopat papper, men en djupare insikt om vad människan egentligen är. Ett litet homeopatiskt piller kan ändra energier, tankemönster och sjukdomsbilder. Homeopatin var inte min grej, men en förståelse framom andra var att allting går att förändra. Healing blev mitt sätt att kurera på, men vetskapen kring det jag läst i homeopatistudierna fanns där som en bakgrunds information.
Min största insikt i den processen var att allting är energi, precis allting, runt omkring oss och in i oss.

Människans sinne kan vara destruktivt eller kreativt. När energin i vår kropp flödar fritt är vi lyckliga och glada, men när vi blockeras av negativa känslor och uppfattningar känner vi oss nedstämda eller deprimerade.

Vi lever just nu i ett spännande tidevarv där saker förändras snabbt och ibland får man den känslan att man har fullt upp med att hänga med.